Tehtailuja ja muita munailuja

Tehtailuja ja muita munailuja

Tehtailuja, myyntiin tehdyt jutut

Luomisen tuska on kova. Käsillä tekemisen vimma on geeneisssä, mutta kuka tarvitsee vaikka kymmenen samanlaista laukkua, ei kukaan. Pieni yrittäjä on aina asunut minussa, niinpä välillä tulee tehtyä lyhyitä sarjoja tuotteita myyntiinkin, vaikka maailma on jo ennestään liian ahdas kaikesta tavarasta.

Ajankohtaisia myytäviä tuotteita

Tablettibag

Tablettilaukun kuviokankaat ovat HasaDesignin batikkikankaita. Laukkuun mahtuu tabletti esi iPad air, tabletin laturi, kalenteri, avaimet ja puhelin.
Laukun koko: korkeus 29cm ja leveys 23cm. Laukussa on säädettävä hihna, vetoketjullinen tasku sekä taskun vieressä lokero kynälle. Laukussa on kolme kerrosta, päällinen tukevaa mustaa puuvilla ja etuosassa värjättyä pellavaa, välivuori sitkeätä jäykistettä ja vuori mustaa valkopilkullista ohutta puuvillaa. Laukku suljetaan kuminauhalenkillä ja napilla. Hinta 40 euroa  + lähetyskulut. Värivaihtoehtoja on useita.

Munailuja

Sveta Peura johdatteli minut aikanaan Pisankamunien maalaamisen saloihin. Pisanka tarkoittaa vahalla kirjoittamista. Joka vuosi munanmaalaussesonki alkaa viimeistään viikolla 9 eli talvilomalla ja jatkuu pääsiäiseen saakka. Muniani on toisinaan myynnissä hyvin varustetuissa liikkeissä kuten Emalipuukaupassa Korpilahdella. 
Pidän munanmaalauskursseja, jotka vapauttavat osallistujat leikkimään ruoalla ja väreillä. Kysy rohkeasti tarjousta omalle 6-9 henkilön porukalle kolmen tunnin munakurssistani. Tuon munat ja tarvittavat maalausvälineet tullessani. Se on hauskaa ja voimauttavaa.

Yhteistyö HasaDesignin kanssa 2011-2015

Yhteistyö alkoi salaisessa Á la galleriassa Jyväskylässä. Á la galleriassa Hasan värikkäille batikkikankaille luotiin uutta elämää: vaatteina, laukkuina ja asusteina. Sarjat olivat lyhyitä ja numeroituja grafiikan vedosten tapaan. Sirpa on taiteilija ytimiään myöten ja minä katselen maailmaa käytetyn ja hylätyn näkökulmasta.

Kanakuningatar oli yhteinen tuotoksemme Suomen Kädentaidot messuilla 2014 järjestetyssä muotinäytöksessä. Sirpa värjäsi kankaat ja minä ompelin ja visualisoin muuten vaatteet. Folkista poppia –muotinäytökseen oli kutsuttu käsityöläisiä tuomaan perinteestä esille jotain uutta; flirttiä käsityön, taiteen ja perinteen välillä.