Tuunausvinkkejä

Tuunausvinkkejä

2020

Ensin hamstrataan silkkisiä solmioita. Sitten nyljetään solmiot ja poistetaan tukikankaat. Sitten solmiokankaista pestään käsin pois mahdolliset sinappi- ja kastikejäämät. Kuivauksen jälkeen solmiot silitetään ja pelataan väripeliä, mitkä solmiot haluavat esiintyä yhdessä ja mitkä eivät. Asettele kaksi solmiota rinnakkain niin että toisessa leveämpi pää on oikealla ja toisessa vasemmalla. Näin kaksi solmiota yhdessä on tubin korkeus. Solmioiden leveyksissä ja pituuksissa ei ole standardia. Ompele neljä solmiota putkeksi, jätä noin 15 cm kääntöaukko johonkin saumaan. Yhdistä sitten putki ympyräksi kääntöaukon kautta. Ompele kääntöaukko käsin kiinni. Tuubi on ihana kaulalla, toivottavasti solmiotkin ovat olleet. Värin vuoksi käytin joissakin tuubeissa silkkikangasta lisänä.

Päiväpeitto farkuista puutarhurille: pionin punaista, ukonhatun siniviolettia, kulleron keltaista. Leikkaa farkut suorakaiteen muotoisiin palasiin, tässä peitossa 18 cm, 20 cm ja 24 cm levyisiä ja niin pitkiä kuin lahjetta riittää. Farkut voi leikata myös näin, että niistä jää vain ruodot. Ompele saumurilla saman levyiset palaset lyhyeltä sivulta yhteen. Ja leikkaa tämä pötkö osiin, niin että voit ommella niistä peiton keskustan. Upota kangaslevy nyt värikylpyyn. Huuhtele, kuivaa ja silitä. Ompele levy vuorikankaaseen kiinni. Tässä peiton vuorina on intialaissävytteinen käytetty pussilakana. Tee sen jälkeen keltainen kehä, ensin farkkupalat yhteen ja sitten värjäys. Yhdistä keltainen kehä ja vuori keskuspalaseen. Sitten violetit reunat ja vihreät päädyt. Huolittele reunat mustavalkoisella kankaalla. Käsin tikkaa tarvittaessa tilkkujen väleistä. Peitto on 120×200 cm kokoisella sängyllä ja painoa peitolla on 3,6 kg.

Liota munankuoria vedessä, jotta kuoren sisäpinnan kalvo pehmenee ja sen voi poistaa vetämällä. Huuhtele ja kuivaa kuoret. Maalaa koristeltava pinta veteen liukenemattomalla maalilla ja anna sen kuivua. Levitä PVA-liimaa pienelle alueelle koristeltavaa pintaa ja painele sormilla kuoret pintaan kiinni. Märän liiman päällä kuorenpalasia voi liikutella tikulla eroon toisistaan. Munankuoret voi liimata joko kovera- tai kuperapuoli ylöspäin. Loppuhionnassa kuperassa pinnassa palasen reunat hioutuvat ja koverassa pinnassa palasen keskusta hioutuu, tämä näkyy punavalkoisessa kuvassa. Hio kuivuneesta pinnasta terävät kulmat pois ohuella hiekkapaperilla (P100-180). Liimaa irtoavat palat uudestaan. Pyyhi hiontapöly kostealla rätillä. Voit värjätä valmiin pinnan nestemäisillä väreillä, lakkaa valmis pinta.