flaieri

20.6.-28.8.2021 Kirjan kannet kiinni

Kirjat ovat käyttöliittymiä muihin maailmoihin. Vaikka kuinka yrittää palata omaan arkeensa sulkemalla kirjan kannet kiinni, jää kirjan sisältämä tarina vaivaamaan mieltä. Se sekoittuu omassa päässä muiden kirjojen tarinoihin. Kun kirjoista sitten riisuu kansipaperit ja irrottaa vielä sivutkin, jää jäljelle pahvikannet, jotka kuitenkin vielä vihjaavat tarinaan. Tarinat ovat sitkeitä.

Kirjojen nimien ja kansipahvien värikirjolla voi kertoa uusia tarinoita, joille syvyyttä antavat kirjojen tai kirjoittajien nimet, jos niistä molemmat ovat tiedettyjä tai tunnustettuja. Minulle kirjan kannet ovat kuin kangastilkkuja, joita sommittelen toistensa viereen. Kirjojen nimet ovat kangaslaatuja, jotka on soviteltava kertomaan samaa tarinaa.

Olen jyväskyläläinen kierrätysintoilija.

Harhailen mielelläni eri käsityötekniikoiden ja käytettyjen esineiden parissa. Keskityn aina johonkin tiettyyn esineryhmään ja kerään niitä vuosikausia kirpputoreilta ennen kuin alan työstää niitä. Nyt vuoroaan odottavat näiden kirjojen sivut ja kansien selkämykset.

Tiinasmoko
Raija Manninen
p. 040 5022 887
tiinasmoko@gmail.com
www.tiinasmoko.fi