Kopio: MateriaTADweek23 - 1

29.9.-8.10.2023 Muodon viemää – Luovuuden ja materiaalien kudelma. Materia ry:n näyttely TAD Weekillä

Finlaysonin alue, TR5, Väinö Linnan aukio 15, 4 krs. Tampere 

Avoinna ma–pe klo 12–18, la–su klo 12–16

Materia ry:n näyttelyssä on esillä käsityömuotoilua monilla eri tekniikoilla ja eri materiaaleista. Näyttelyn ytimessä on perinteinen käsityö ja muotoilun taito kunkin taiteilijan valitsemalla tavalla. Näyttelytöiden valinnassa on painotettu käsityön tekemisen runsautta: erilaisia tekniikoita, materiaaleja pehmeästä kovaan ja ennen kaikkea ennakkoluulottomia kokeiluja.  Näyttelyyn osallistuu 19 taitajaa. TAD Weekin näyttelyiden teemana on tänä vuonna toivo. Materian näyttelyssä toivo näkyy uskalluksena kokeilla tekijälleen uusia tekniikoita ja materiaaleja sekä uskona omiin taitoihin tulevaisuudessakin. Teoksissa toivo näkyy niin materiaalin saamissa muodoissa kuin teosten nimissä.

Materia ry – Keski-Suomen muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys on perustettu vuonna 2011 ja sen verkostoon kuuluu tällä hetkellä noin 30 taitajaa. Yhdistys mahdollistaa jäsenilleen keskinäistä verkostoitumista ja näkyvyyttä mutta myös verkostoitumista alueen ja alan muiden toimijoiden kanssa.  Osallistuminen TAD Weekille onkin Materian ensimmäinen näyttely Keski-Suomen ulkopuolella. Yhdistyksen tavoitteena on tutustua ja verkostoitua niin valtakunnallisesti kuin ottaa myös ensiaskeleita Suomen rajojen ulkopuolelle Eurooppaan. 

Muodon viemää – luovuuden ja materiaalien kudelma -näyttely on osa TAD Weekin Finlaysonin alueen näyttelyjä. Tampereen arkkitehtuuri ja designviikolla 29.9.–6.10.2023 on tänä vuonna yhteensä neljäkymmentä innostavaa ja ajankohtaisia tapahtumaa ja näyttelyä. Tapahtumat sijoittuvat pääosin historialliselle Finlaysonin alueelle, mutta tapahtumia ja näyttelyitä on ympäri Tamperetta. TAD Weekin näyttelyissä on esillä laaja kattaus arkkitehtuuria ja muotoilua, historiaa ja nykyaikaa, taidekäsitöitä eri materiaaleilla ja tekniikoilla toteutettuna, biotuotemuotoilua, installaatioita, valokuvia ja piirustuksia. TAD Weekin järjestäjä on TAD ry, joka on vuonna 2019 toimintansa aloittanut tamperelainen arkkitehtuuri- ja muotoilualan toimijoiden yhdistys.

Näyttelyyn osallistujat:

Anitta Asunta-Plane, Eeva Flyktman, Kati Haapanen, Anu Jyrinki, Aino Kajaniemi, Ulla Lapiolahti, Sari Linna, Raija Manninen, Marjaana Niskanen, Suvi Nurmi, Anne-Mari Ohra-aho, Katja Rauhamäki, Pipa Rauhamäki, Anu Rinkinen, Juhani Risku, Leena Sipilä, Miia Suojala, Marianne Tiitinen-Ritvanen ja Hannele Torniainen

Lisätietoja:

Materia ry, yhdistyksen pj Marianne Tiitinen-Ritvanen, maajanne@gmail.com, puh. 050 413 2752

Materia ry, näyttelyarkkitehti Juhani Risku, juhani.risku@jyu.fi,  puh. 040 162 6668

https://www.materiary.fi/