erilaisia kankaita ja pistoja

1.1.–30.6.2023 Slow stitching

Ammatillinen koulutus

Slow stitching on yksi näkökulma elämän hidastamiseen. Jos olet kuormittunut ja kiireinen, niin tämä on sinulle. Riittää kun sinulla pysyy neula kädessä ja saat langan neulansilmään. Joka toinen keskiviikko luo säännöllisen rytmin omalle ajalle, jolloin ompelet ajatuksesi uuteen järjestykseen.

Slow stitching on käsin ompelemista, jossa materiaalit valitaan intuitiolla ja pyritään siihen, että prosessi aineellisessa mielessä on merkittävämpää kuin lopputulos. Se on myös tapa hyödyntää olemassa olevaa: oman kulttuurimme tekstiilituotteita, käytettyjä vaatteita ja kangassilppua, jolloin rikkinäinen ja repaleinen saavat uuden merkityksen.  Koulutuksen aikana teemme erilaisia harjoituksia tasotöistä kolmiulotteisiin teoksiin, manipuloiden kangasta ja lankoja hellästi ja kekseliäästi. 

Hidas rytmi antaa tilaa luovuudelle, joka mahdollistaa uusia näkökulmia ommeltavaan tekstiiliin, itseen ja ympäröivään maailmaan. 

Lähiopetusta joka toinen keskiviikkoisin Jyväskylän taitokeskuksessa klo 18.15-21.15