insta kangastelee päässä

1.8.–31.12.2024 Kangastuksia LIVE

KANGASTUKSIA-itseilmaisun kehittämistä

Oletko jo pitkään haaveillut viikonlopuista, jolloin voisit keskittyä vain luovaan tekemiseen? Mielessäsi on kangastellut prosessi, jossa voisit tavoitella sellaista, jolle ei vielä ole sanoja. Haluaisit tavoittaa tavoittamatonta, joka antaa sinulle voimaa arkeen. Ja ihan konkreettisestikin kaapeissasi saattaa piilotella luurankojen lisäksi vaatteita, kankaita ja kangassilppua, jotka haluaisivat jo työllistyä sinun kangastukseesi.

Kangastuksia-koulutuksessa kehitämme kunkin omaa luovaa ilmaisua. Opettelemme työstämään erilaisia kangasmateriaaleja annetun teeman pohjalta, mutta myös havainnoimaan omaa luomisprosessia.  Joka tapaamiskerralla on eri teema, joka on lähtölaukaus kunkin eri polulle, jopa harhapolulle. Ja juuri sieltä hukasta löydetty rasti voi olla se kaikkein tärkein löytö. Teeman työstämistä jatketaan kotona ja seuraavalla kerralla teosten tekemiskokemukset jaetaan ryhmässä. Vaikka omaa teosta työstetään omissa ajatuksissa ja käsissä, niin työskentely samanhenkisten kanssa laajentaa tekemisen tapoja ja näkökulmia. Jakaminen on välittämistä, kaikissa merkityksissä. 

Järjestä nyt itsellesi aikaa toteuttaa omat kangastuksesi. Kangastuksethan ovat valoilmiöitä, jotka voidaan tallentaa kuvaamalla. Miltä se katsojan mielessä näyttää riippuu katsojan tarpeesta, janoiselle se näyttäytyy vetenä. Aktivoi erilaiset kangasresurssisi omiksi kuviksi tekstiilikirjoiksi, kangaskollaaseiksi ja tekstiiliveistoksiksi. Toteuta haaveesi ja saat paljon enemmän kuin kuvittelit: tutustut itseesi paremmin, saat ideoita ja uusia tekemisen tapoja sekä tunteen ettet olekaan ainut outo kangastuksien näkijä ja tekijä. Ja niille luurangoillekin on nyt omat hyllynsä.

Kangastuksia-koulutus toteutetaan kerran kuussa viitenä viikonloppuna Taitokeskus Jyväskylässä.  Lähiopetus: la klo 10-16, su klo 9-15: 3.-4.8., 7.-8.9., 19.-20.10., 2-3.11. ja 7.-8.12. 2024. Koulutus alkaa 3.8.2024 ja viimeinen kerta on 8.12.2024. Viikonloppukoulutus mahdollistaa osallistumisen eri puolilta Suomea. 

Koulutuksen järjestää KSL, ja koulutuksen tuottaa Taitokeskus Jyväskylä ja minä Raija Manninen I Tiinasmoko olen opettajana.

Hinta 110 € + mahdolliset materiaalit.

Ilmoittautuminen Vilman kautta  20.5.-4.6.2024