risteys

Risti kannettavana

Jokaisella meillä on oma ristimme kannettavanaan. Ja meidän kaikkien yhteinen risti – huolenaiheemme on, että kannatteleeko kaltoin kohtelemamme maapallo enää meitä ja jälkeläisiämme.

Kääritäänpä nyt hihat ja ryhdytään hommiin, kun tämä vuosi on jo pitkällä – 4. päivä menossa. Suoristetaan selät, ryhdistäydytään ja kohdataan rintakehä auki tuleva vuosi tuliaisineen. 

Jotta saat ryhtiä, nojaa ristiisi joka päivä. Näin ongelmasta tulee olennainen osa sinua ja se jopa tukee sinua.

  • Sinulta saattaa löytyä harjanvarsi hyllytavarana kotoasi. Sahaa se kahtia. Jos olet lyhyt ihminen, niin sinulle riittää nämä pituudet: pystyosa 86 cm ja poikkipuu 64 cm. Harjanvarsia on muuten monen mittaisia.
  • Sahaa pyörökeppiin kaksi uraa noin puoliväliin vartta ja pyörökepin leveyden verran etäälle toisistaan. Poista palat taltalla.
  • Aseta lovetut kohdat ristikkäin, tirauta liimaa väliin ja poraa pieni reikä ruuville, jottei ruuvi halkaise keppiä.
  • Jotta ristisi näyttää hauskemmalta, maalaa se. Minä halusin häivyttää uskonnon symbolina käytettävän ristin ja häivytin pystyosaa lyhyemmäksi mustalla, joten se näyttää nyt plusmerkiltä. Vihreä väri kuvastakoon ajatusten kasvuun lähtöä.  
  • Poraa ryhtipuun yläosaan reikä ja pujota siihen ripustusnauha ja laita ryhtipuusi sellaiseen paikkaan, josta se on helppo napata päivittäin käyttöön.

 

Asetu ryhtipuusi kanssa ikkunan eteen ja toljota tai katso tai havainnoi. Pari viikkoa sitten toljottaessani havahduin, kuinka hentoinen myyrä kävi huteraa pensaanoksaa pitkin noutamassa lounastarpeet lintulaudalta. Hieno hetki meille molemmille – tai ainakin niin haluan ajatella.

Kokeile ryhtipuulla erilaisia venytysliikkeitä ja saat joustoa kehoosi ja ehkäpä ajatuksetkin tulevat joustavammiksi kiertotalousajattelun suhteen.  

 

 

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *