v_aatteet

Mikä on v-aate?

Me kolme Miia Kuusinen-Heikkilä, Laura Lehto ja Raija Manninen olimme 2022-2023 Keski-Suomen luovien alojen kasvuohjelma FOB!issa. Siellä huomasimme, että toimimme samassa ’ vaateketjussa’.  Kaikkien työhön kuuluu olennaisena osana asiakkaan auttaminen vaatepulmissa.  Miia neuvoo kuinka asiakas voi hankkia mieluisia, sopivia ja kestäviä vaatteita hyödyntämällä vartalo-, tyyli- ja värianalyyseja. Laura muuttaa vaatteiden koon asiakkaalle sopivaksi, korjaa tai muodistaa niitä. Raija tarttuu vaatteeseen ennen sen loppusijoituspaikkaa ja ohjaa asiakasta tuunaamaan, kierrättämään tai tekemään taidetta vaatemateriaalista. 

Päätimme yhdistää voimamme ja pohtia eri näkökulmista vaatesuhteita @v_aate instatilillä. V-aate postauksilla haluamme herätellä sinua ajattelemaan eri näkökulmista vaatteittesi kulutusta ja muuttamaan sitä ympäristön ja itsesi kannalta yksinkertaisemmaksi ja järkevämmäksi. Omassa kulutuksessamme painiskelemme aivan samassa aallokossa kuin sinäkin – uuden vaatteen kaipuusta häpeän kautta syyllisyyteen.

V-AATE TARKASTELEE VAATESUHTEITA VIIDESTÄ ERI NÄKÖKULMASTA

V-aate tarkoittaa: vaatteiden valintaperusteita, vaatteiden vähentämistä, vaatteista välittämistä, vaatteilla vaikuttamista sekä vaatteilla ja vaatteista viestimistä.

  1. V-aate tarkoittaa vaatteiden valintaa. Mitkä seikat vaikuttavat vaatteittesi valintaan: käyttötarkoitus, materiaalit, mallit, suunnittelu, valmistus, koko, väri…
  2. V-aate tarkoittaa vaatteiden vähentämistä. Vaatekaappisi inventaariota ja sen sedimenttikerrosten läpikäyntiä ja kerrosten vähentämistä pysyvästi.
  1. V-aate tarkoittaa vaatteista välittämistä. Vaatteiden hoitoa, huoltoa ja korjaamista. Sen mitä teet yhdelle vaatteellesi, teet koko maapallolle!
  1. V-aate tarkoittaa vaikuttamista. Viisastu, vaikuta ja vapauta itsesi ja maapallo vaateorjuudesta ja tekstiilivuorista.
  1. V-aate on viestimistä. Vaate on aina viesti. Saat nauttia vaatteistasi ja myös näyttää sen. Mutta miten se tulkitaan eri näkökulmista?

    Nautitaan kuitenkin kaikesta siitä, mitä meillä jo on. Ja sen ei tarvitse olla tylsää – vaan luovaa ja inspiroivaa! Lähdetkö meidän mukaan kysyvät:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *